יום שני, 20 ביולי 2015

כיצד נוכל למנוע הצטברות של אבנית בגוף החימום בדוד?

אתם מפעילים את הדוד, אך שמים לב כי המים לא באמת מתחממים. זה יום שמשי לחלוטין - אבל אין כמעט מים חמים, או שהפעלתם את דוד החשמל - אבל גם אחרי 40 דקות, יש כמות קטנה מאד של מים חמים. אתם מסתכלים ולא נראה שיש נזילה, אז איפה הבעיה? האם צריך ליצור קשר עם השירות של תיקון דודי שמש? ככל הנראה, הבעיה היא בהצטברות של אבנית. האבנית מצטברת בשל שהות ממושכת של מים חמים בגוף החימום, וכשהיא מצטברת, היא מקשה עוד יותר על גוף החימום לחמם, והוא נדרש להפעיל עוד אנרגיה, מה שמוביל לבעיות החימום. אז אם כך, איך נוכל למנוע מראש את הופעת האבנית, וכך לא נצטרך להזמין את השירות של תיקון דודי שמש?

כמה שיטות למניעת האבנית
       התקינו מסנן אבנית - הדרך הטובה ביותר למנוע מהצטברות משמעותית של אבנית בגוף החימום, היא פשוטה למדי - והיא כוללת פשוט התקנה של מסנן לאבנית. המסנן מותקן בתוך גוף החימום, וכבמהלך תהליך החימום אם מצטברת אבנית, היא לא עוברת דרך המסנן, וכך לא מתערבבת עם גוף החימום עצמו. חשוב מאד לצנן כי אין מסננים מושלמים, ולכל סמנן יש אורך חיים מסוים, והאבנית לא תיעלם לחלוטין. עם זאת, התקנה של מסנן, מצמצמת באחוזים ניכרים מאז את הצטברות האבנית, ומסכנה שעלולה להתרחש פעם בשנה - אתם כמעט ולא תצטרכו להתעסק בזה
       לנקות אחת לשנתיים – עוד טיפ חשוב כדי למנוע הצטברות של אבנית היא להזמין שירות מיוחד של תיקון דודי שמש שכול לניקוי של הדוד. שימו לב שלא עושים זאת אחרי שכבר יש הצטברו תעצומה של אבנית, אלא באופן קבוע, אחת לשנתיים. כך, ככל הנראה איש המקצוע יגלה שיש כמות קטנה של אבנית, יסיר אותה, והדוד ימשיך לעובד כרגיל. זה הרבה יותר זול ויעיל לנקות בכל פעם מעט אבנית - מאשר לחכות שהדוד יתקלקל בגלל כמות עצומה של אבנית.

ומה עושים אם יש המון אבנית?

כמובן שבמצב כזה, בכל מקרה מזמינים שירות של תיקון דודי שמש לניקוי הדוד, ואז תוך זמן קצר, הדוד יחזור לעבוד - אם כי כמובן, שירות זה יעלה יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה