יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

דוד חשמל כפתרון לחימום מים בעת חלוקת דירה לשניים לשם השכרה


למרות שהשלם שווה לסך חלקיו, אין הדבר נכון לגבי הרווח הצפוי מחלוקת דירה אחת למספר יחידות דיור והשכרתה בנפרד לדיירים שונים. ההשקעה הכספית מחזירה את עצמה בתוך זמן קצר וכל שיש לעשות הוא לדאוג לכך שהדירות הקטנות יספקו לדייריהם את כל שהם זקוקים לו. מאחר והתכנון המקורי של הבית ייעד אותו לדירה יחידה, הרי שלא תמיד מתאפשר לחבר את דוד השמש גם לדירה השנייה ורק אחת מהדירות נהנית מאמצעי יעיל זה לחימום המים. מהו הפתרון היעיל ביותר? פשוט להתקין דוד חשמל בדירה השנייה.

דוד שמש בדירה מחולקת – לעיתים זה פשוט בלתי אפשרי
דוד השמש מהווה את האמצעי החסכוני ביותר לקבלת מים חמים ואגירתם. בעוד דוד חשמל עובד על גוף חימום ייעודי לטובת חימום המים, הרי שדוד השמש עובד על מערכת סולארית אשר מפיקה אנרגיה בעזרת קרני השמש. יחד עם זאת, חלוקת דירה גורמת לעיתים רבות לחוסר יכולת להשתמש בדוד השמש עבור שתי הדירות, כמו שניתן לראות בדוגמאות הבאות:
·         בעיה תכנונית – חלוקת הדירה התבצעה בצורה כזו אשר מונעת את מעבר צינורות המים החמים היורדים מהדוד אל הדירה השנייה.
·         אין די מקום על הגג – גם כאשר מעוניינים להתקין דוד שמש עבור הדירה השנייה, לעיתים אין הדבר אפשרי מכיוון שאין די מקום על גג המבנה להוספת הקולטנים.
·         תלות בדיירים השכנים – דוד שמש יחיד אשר נועד לשרת שתי דירות בו זמנית הינו בעייתי למדי שכן צריכת המים החמים של דירה אחת יכולה לגמור את המלאי לדירה השנייה. נוצרת כאן תלות בין שני דיירים שונים אשר ברוב המקרים אינם מעוניינים באינטראקציה מעין זו.
·         בניינים גבוהים מדי – בבניינים גבוהים קיימת משאבה אשר תפקידה הוא להעביר את המים החמים מהדוד שנמצא בגג אל הדירות. חלוקת דירה מונעת מהדירה השנייה להתחבר למשאבה זו לעיתים רבות כך שדוד השמש הופך ללא רלבנטי עבורם.

דוד חשמלי – הפתרון המושלם לדירה מחולקת
על מנת לספק לדיירים אשר לא יכולים להתחבר לדוד השמש איכות חיים מלאה, יש להתקין עבורם דוד חשמל נפרד. אין מדובר אך ורק בתור "מחווה" שכן דיירים אשר אינם מרוצים, יעזבו את הדירה בטרם עת והמשכיר ייפגע כלכלית. את הדוד החשמלי ניתן להתקין במקומות רבים נסתרים, כדי לא לעורר את העניין בקרב שכנים ודירות סמוכות. באופן זה הדיירים זוכים לעצמאות בהפעלת הדוד ויכולים להשתמש במים חמים ללא תלות בשכנים. הדוד יהיה מחובר לשעון החשמל של אותה הדירה ויהיו פחות וויכוחים על חשבון החשמל.

ברכישה של דוד חשמל חשוב מאוד להסתייע במומחים, וזאת על מנת להתאים את נפח הדוד למספר הדיירים בבית, לזכות בהתקנה איכותית ואחריות רבת שנים על מוצר כה יעיל ושימושי זה.

יום ראשון, 4 במאי 2014

מהו המבנה של דוד השמש?

כולנו יודעים עד כמה דוד השמש תורם לבתים ולמשקים שלנו. בעזרת דוד השמש, אנו רותמים את החום הרב שהשמש מפיצה, לטובת חימום המים. מחקרים מראים כי משק החשמל בישראל חוסך כ10% בצריכת החשמל שלו, אך ורק בזכות השימוש התכוף בדודי השמש! מדובר אם כן על פתרון מעולה, בוודאי בארץ חמה כמו ישראל. חשוב מאד להכיר את המבנה של דוד השמש, שכן הדבר יכול לסייע לכם להבין בצרוה טובה יותר את פעולתו.

מה מרכיב את דוד השמש?


● קולטנים - זה חלק גדול ומרכזי מאד בדודי השמש. הקולטנים של דוד השמש הם למעשה לוחות סולאריים ענקיים. פעמים רבות הם נצבעים בצבע כהה, בכדי שילכו כמה שיותר מקרני האור. הם ממוקמים בכיוון כך שהם יספגו את אור השמש במשך רוב שעות היום. התפקיד שלהם הוא לאגור את החום שנפלט מקרני השמש, ולהעביר אותו הלאה לחלקים הבאים.

● מכל המים - החלק המרכזי השני והגדול בדוד השמש. מכל המים עשוי במקרים רבים מפלדה. מדוע? בכדי שיהיה עמיד בפני לחץ המים הגבוה ששורר בתוכה, יהיה עמיד בפני שינויי טמפרטורה ולא יפתח קורוזיה. את המכל עצמו מקיף גליל גדול מאד מפח, כאשר ביניהם יש חומר מבודד. בתוך מכל המים יש חלק שמיועד למים קרים שנכנסים אליו, אזור שבו נמצאים המים אשר חוממו באמצעות החום שנקלט, וכן אזור שמאפשר להוציא החוצה את המים החמים.

● צינור - הצינור הוא החלק שמחבר בעצם בין הקולטנים לבין מכל המים, והוא זה שמאפשר להוליך את החום שנקלט בקולטנים. בסמוך לצינור, קיים גם לוח פח קטן יותר שאף הוא צבע כהה, והוא משלים את הולכת החום שלא נקלטה בצינור.

מה עושים עם המידע הזה?


כעת, כשאתם יודעים מהו המבנה של דוד שמש, אתם יכולים לדעת בצורה ובה יותר איך לבחור את דוד השמש שלכם! כמו כן, במידה ויש לכם תקלה בדוד השמש, ותזמינו גורם מקצועי שיסביר לכם מה מוקד התקלה - תוכלו להבין בצורה טובה יותר מה צריך לעשות.